
وبلاگ
نسل جدید پنل های خورشیدی برای مصارف خانگی

نسل جدید پنل های خورشیدی برای مصارف خانگی
پنل خورشیدی از اجزای اصلی سیستمهای تبدیل انرژی خورشید به انرژی الکتریکی هستند که بایستی به نوع سیستم خورشیدی، پنل مناسب را انتخاب نمایید. استفاده از پنلهای خورشیدی در ایران، چه برای مصارف خانگی و چه برای مصارف صنعتی، نه تنها به حفظ محیط زیست کمک میکند، بلکه میتواند منجر به استقلال انرژی و صرفهجویی اقتصادی گردد.
پنلهای خورشیدی و کنترلرهای مربوطه نقش مهمی در در تبدیل انرژی خورشیدی به برق قابل استفاده ایفا میکنند. در واقع شناخت این ابزارهای حیاتی در سیستمهای خورشیدی و نکات مهم در انتخاب و خرید آنها میتواند در بهرهبرداری موثر و پایدار از انرژی خورشیدی بسیار مفید باشد.
در این مقاله قصد داریم به نسل جدید پنل های خورشیدی برای مصارف خانگی بپردازیم، لطفا تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
انواع پنل خورشیدی
پنلهای خورشیدی یا سلولهای فوتوولتائیک، نور خورشیدی را که بر آنها میتابد، دریافت میکنند و فوتونها یا ذراتی را که دارای انرژی هستند را به عنوان الکتریسیته تبدیل مینمایند. در حقیقت عملکردهایی اعم از کنترل قدرت سیستم اتاقکها و تجهیزات ارتباطی و همینطور کنترل حسگر یا سنسور تولید کردن الکتریسیته توسط سیستمهای الکتریکی خورشیدی خانگی و تجاری، برخی دیگر از کاربردهای این پنلها است.. در ادامه به انواع پنلها میپردازیم و آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
• پنل سیلیکون بلوری:
این نوع پنل مجموعهای از کریستالهای کوچک را در بر میگیرد که از یک کریستال یکپارچه و بزرگ گرفته شدهاند. سیلیکون بلورین ماده اصلی نیمه هادی این نوع پنل محسوب میشود.
• پنل مونوکریستال:
ماده اصلی این نوع که به طور گستردهای تولید میگردد، کریستال سیلیکون بوده و این مواد ذوب میشوند و در کنار یکدیگر برش میخورند و به عنوان پنل مونوکریستال مورد استفاده قرار میگیرند.
• پنل پلیکریستال:
این صفحات خورشیدی برخلاف پنلهای مونوکریستال، از چندین کریستال در یک سلول PV تشکیل شدهاند.
• پنل نوار رشتهای:
فرآیند تولید این نوع پنل این گونه است که نوارها و ورقهای سیلیکونی مولتیکریستالی در کنار یکدیگر قرار میگیرند و ذوب میشوند. سپس نوارهای مقاوم در برابر دمای از درون سیلیکون مذاب عبور داده میشوند.
• پنل فیلم نازک:
این نوع پنلها؛ نسل دوم سلولهای خورشیدی میباشند که از قرار دادن یک یا چند لایه نازک مواد فتوولتائیک روی لایهای از شیشه، فلز یا پلاستیک، حاصل میگردند.
• پنل سیلیکون آمورف:
یکی از مزایای این نوع پنل، نیاز کمتر به سیلیکون بوده؛ ولی همین امر موجب گردیده که آن نسبت به صفحات خورشیدی پلیکریستالی یا مونوکریستالی، بازدهی کمتری داشته باشد.
• پنل کادمیم تلورید:
این نوع پنل از ماده تلورید کادمیوم تولید میگردد و از فناوری فتوولتائیک بهره میبرد.
• پنل ترکیبی با ساختمان یا BIPV:
این پنلها برای بخشهایی از ساختمان نظیر دیوارها، پشت بام، سردرها، پنجرهها و بعضی از بخشهای دیگر که امکان دارد با مواد فتوولتائیک تناسب داشته باشند، طراحی و مورد استفاده قرار میگیرد، البته این نوع پنلها هزینه بالایی دارند.
• پنل مس ایندیم گالیم سلنید:
این پنلها از ترکیب مس، گالیوم، سلنید و ایندیوم تولید میشوند. همچنین این مواد روی لایهای همانند پلاستیک یا شیشه، در کنار آند و کاتد در پشت و جلو برای تامین توان خروجی الکتریکی قرار میگیرند.
• پنل هیبرید:
این نوع پنل از یک ماده رسانا و غیرآلی برای تشکیل لایههای فتوولتائیک به کار میگیرد. بازدهی این پنل نسبت به پنلهایی که تک ماده هستند، بسیار بیشتر بوده و مزایای هر دو نیمهرسانای آلی و غیرآلی را نیز دارد.
• پنل حرارتی:
این پنل خورشیدی، برقی تولید نمیکند؛ بلکه توسط خورشید، حرارت مورد نیاز برای گرم کردن آب استخر یا مصارف عمومی در خانه را تامین میکند.
مزایا فناوری پنل خورشیدی دو وجهی
در متن زیر به برخی از مزیتهای فناوری پنل خورشیدی اشاره خواهیم کرد:
• بازده انرژی بالاتر:
پنلهای دو وجهی با این فناوری جدید خورشیدی، نور خورشید را از هر دو طرف جذب میکنند. در نتیجه تولید انرژی را نسبت به پنلهای PV سنتی افزایش میدهند.
• دوام و طول عمر:
پنلهای دووجهی برای مقاومت در برابر شرایط محیطی تولید شدهاند و طول عمر بالایی دارند.
• عملکرد بهتر در نور پراکنده:
پنلهای دو وجهی میتوانند انرژی را از نور منتشر یا بازتاب شده تولید نمایند. آنها را برای مناطقی با شرایط ابری یا کم نور مناسب میکند.
• افزایش بازده انرژی در بعضی از محیطها:
پنلهای دووجهی در محیطهای خاص عملکرد بسیار عالی دارند مانند (مناطقی که از برف پوشیده شده است و مناطقی که با سطوح بسیار بازتاباندهاند.
نگهداری و تمیز کردن صحیح پنل خورشیدی
توجه به نگهداری و پاک نمودن درست پنل خورشیدی و کنترلرها میتواند در طول عمر مفید و کارایی آنها بسیار موثر باشد:
تمیز کردن منظم: پنلهای خورشیدی را به طور مرتب (حداقل هر 6 ماه یک بار) با آب و پارچه نرم تمیز نمایید تا جلوی تجمع گرد و غبار و کاهش بازده را بگیرید.
بررسی اتصالات: اتصالات کابلها و اتصالات سیمها را به طور دورهای بررسی نمایید تا از عملکرد درست آنها اطمینان حاصل فرمایید؛ زیرا اتصالات شل میتوانند سبب کاهش بازده سیستم شوند.
محافظت در برابر محیط: پنلها را در برابر شرایط نامساعد محیطی مانند باد، باران و برف محافظت کنید.
نگهداری باتریها: باتریهای سیستم را نیز به طور مرتب بررسی کنید و در صورت نیاز، تنظیمات آنها را تغییر دهید تا عملکرد بهینه داشته باشید.
با رعایت نکات فوق میتوانید عمر مفید پنلهای خورشیدی و کنترلرها را به طور قابل توجهی افزایش دهید.
سخن پایانی
به طور کلی انتخاب بهترین برند پنل خورشیدی به نیازها و شرایط خاص شما بستگی دارد. در واقع خرید پنل خورشیدی برای خانه یک تصمیم هوشمندانه بوده؛ زیرا علاوه بر صرفهجویی در هزینهها و قبض برق، ارزش خانه شما با این پنلها بالا میرود. استفاده از پنل خورشیدی برای خانه در دهه گذشته، در کل دنیا در حال افزایش است و دلیل این موضوع کاملا روشن است؛ به دلیل این که استفاده از انرژی خورشیدی یک سرمایهگذاری بسیار محبوب برای خانهها میباشد.
همچنین فناوری جذاب صفحات خورشیدی شما را از شر هزینههای زیاد انرژی خلاص مینماید و باعث صرفهجویی عالی در هزینههای شما میشود. در این بلاگ به نسل جدید پنلهای خورشیدی برای مصارف خانگی پرداختیم، از شما عزیزان تشکر میکنیم که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید.
شومینه هومپلکس با ارائه محصولات با کیفیت و متنوع، همراه شماست تا این تجربه را به بهترین شکل ممکن محقق کنید. چنانچه نیازمند خرید محصولات از فروشگاه هومپلکس هستید از دسته بندی محصولات شومینه برقی، شومینه تبخیری، شومینه گازی، شومینه اتانولی، شومینه معلق، شومینه هیزمی، میز تی وی شومینه دار به راحتی چند کلیک اقدام به خرید محصول کنید.